Ga naar hoofdinhoud

Shockwave is een behandeling voor diverse indicaties. De meest bekende indicaties zijn langdurige peesblessures, bijvoorbeeld een achillespees, tenniselleboog of schouderpees. Naast deze peesblessures is het in veel gevallen ook effectief voor de behandeling van kalkafzettingen (calcificaties) bij pezen.

Voordat een shockwave behandeling van start gaat zal de therapeut eerst d.m.v. echografie het gebied in beeld brengen. Op deze manier is te zien of er een goede indicatie voor shockwave is en hoe groot het gebied is, wat met shockwave behandeld kan worden.
Met shockwave wordt vervolgens door het afgeven van ´drukgolven´ het peesweefsel behandeld. Door deze drukgolven wordt de pees gestimuleerd om het natuurlijke herstel in gang te zetten.
Bij kalkafzettingen moet shockwave de hardheid van de calcificatie doen verminderen, waardoor het lichaam dit beter af kan voeren.

Vergoeding

Voor shockwave worden geen aanvullende kosten gevraagd. Shockwave is onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, worden de behandelingen vergoed.

Back To Top